Робен: Юнайтед ще са късметлии, ако вземат Ван Гаал
Робен: Юнайтед ще са късметлии, ако вземат Ван Гаал / netinfo

Звездата на Байерн Мюнхен Ариен Робен смята, че Манчестър Юнайтед трябва да направи всичко възможно, за да подпише с Луис ван Гаал.

В момента „червените дяволи“ временно са ръководени от Райън Гигс, с който ще завършат сезона, а след това по всяка вероятност ще назначат за постоянно холандския специалист. Робен преди време работи със своя сънародник на „Алианц Арена“ и макар че не всеки път бе титуляр под негово ръководство, заяви, че Ван Гаал винаги е вярвал в него.

„Дължа на Ван Гаал много – той наистина ми помогна като играч“, сподели 30-годишният играч на баварците. „Не играех постоянно за Байерн. Въпреки това той продължи да ме вика за националния отбор. Той показа вяра в мен, която ми помогна да се развия като играч. След това играх може би най-силния футбол кариерата си за Байерн.“

„Не бях специален случай – той вярва във всичките си играчи. Това е една от причините неговите футболисти да играят за него: на тях им харесва да го правят. Има нещо специално в неговите съблекалня и тренировъчни сесии. Усеща се позитивно настроение, топлота. Той създава специална обстановка за футболистите си. Манчестър Юнайтед ще са големи късметлии, ако го вземат за треньор“, завърши Робен.