Божков: Знаем как да спечелим мач в София. Михайлов: Ще бъде голяма борба
Божков: Знаем как да спечелим мач в София. Михайлов: Ще бъде голяма борба / netinfo

„Дунав 8806“ надигра по категоричен начин „Левски“ и след загубата в първия мач изравни финалната серия в Националната баскетболна лига при жените на 1:1 победи. След втория двубой и двамата треньори Георги Божков и Стефан Михайлов отчетоха, че техните отбори са се представили по коренно противоположен начин, сравнено със срещата на 23 април.
„Двата отбора изглеждаха по много по-различен начин. Ние бяхме много по-добри още от самото начало. Имахме голяма разлика в резултата. „Левски“ бяха много по-слаби. Толкова бързо, за 24 часа да се промени психиката на един отбор, може да се случи само при жените. Ние намалихме грешките, предизвикани от защитата на „Левски“, играхме много по-добра защита. Мога да поздравя Зорница Костова, която направи силен мач. Също така и Радостина Димитрова, която е болна, но за малкото време на игрището игра силно“, сподели Божков.

„Двата отбора бяха на обратния полюс – много по-мотивиран отбор на „Дунав“ Русе и разколебан отбор на „Левски“. Явно на нас това ни е слабост. Винаги през сезона когато успявахме да победим някой от добрите отбори – следващият двубой беше доста слаб. Играхме трагично в нападение. „Дунав“ отново ни вкараха 68-69 точки, но ние бяхме много слаби в нападение“, заяви Михайлов.
Двамата наставници коментираха и съдийството. Бе отчетено, че въпреки някои грешки на реферите, те не са повлияли на резултата от първите два мача в серията.
Георги Божков заяви, че отборът му знае как да спечели мач в София. „Имаме 3 дена, нова зала, нова обстановка, нов мач. Нашият отбор знае какво трябва да направи, за да спечели мач в София – стига да го изпълни. Според мен, ако играем с нужната мотивация и нужното раздаване на игрището, ще станат нещата“, коментира треньорът на „Дунав 8806“.

Стефан Михайлов сподели, че очаква здрави мачове. „И двата отбора ще бъдат много мотивирани и смятам, че който е по-мотивиран – той ще има успех. Може да се случи абсолютно всичко в тези мачове. Може единият отбор да вземе две победи, но може и двата отбора да си разделят по една победа и да си стигне до пети мач на 3 май в Русе. Ще бъде голяма борба в понеделник и вторник“, отчете наставникът на „Левски“ София.