Ролята на НПО в подкрепа на здравеопазването обсъждат в Сливен
Ролята на НПО в подкрепа на здравеопазването обсъждат в Сливен / Дарик Сливен, архив

Открит форум на тема „Роля на неправителствените организации в подкрепа на здравеопазването в България”, организиран от Националното сдружение за здравна политика и мениджмънт се провежда в Сливен на 25 и 26 април. Очаква се сред участниците да бъдат проф. Цекомир Воденичаров, декан на факултет по обществено здраве в Медицински университет – София, преподаватели във факултети от медицинските университети от страната, директори на университетски, областни, общински и частни болници, директори на районни здравноосигурителни каси, на регионални здравни инспекции, представители на НЗОК, Министерство на здравеопазването, на Българския лекарски съюз, на пациентски организации и др.

Модератор на форума ще бъде доц. Стайко Спиридонов, председател на Националното сдружение за здравна политика и мениджмънт.

Очаква се гости на националната среща да бъдат областният управител Корнелий Желязков, кметът на Сливен Кольо Милев, директорите на РЗОК и РЗИ – Сливен д-р Андон Василев и  д-р Виолета Узунова и на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” д-р Васислав Петров.

По време на форума ще бъде връчена наградата „Здравен политик, мениджър на годината”.