Награждават най-добрите видео клипове по пътна безопасност
Награждават най-добрите видео клипове по пътна безопасност / Sofia Photo Agency

Сдружение „Застъпници за пътна безопасност” - Добрич провежда днес заключителната част на конкурса за изработка на видеоклип на тема „Пази и нас”. Отличените клипове ще бъдат наградени на среща от 15 часа в бизнес залата на Община град Добрич. Най-добрите ще получат като награди безплатен шофьорски курсq 3-дневен стаж в медия, работеща в сферата на видеозаснеманто и обработването на видео материали, безплатно ползване на новоизграденото футболно игрище на комплекс „Приказките”, едномесечна фитнес карта, рисунки на ученици от СОУ „Дора Габе”, рекламни материали и др. Изпратените материали за конкурса бяха оценявани от жури с председател зам.-кмета Камелия Койчева.

Гостите от сдружение „Отворена младеж“ ще представят симулатори, които включват: алкоочила, симулиращи различен промил алкохол в кръвта, без да сте употребили такъв; симулатор за шофиране в рискови ситуации – високотехнологична машина, пресъздаваща чрез 3D платформа усещане за шофиране, максимално близко до реалното;  специално разработен кантар, който показва колко тежи човек при удар със скорост от 50, 90 или 130 км/ч.; пъзел, показващ на участника невъзможността на човек да върши две различни дейности с еднаква концентрация.

Събитието ще се проведе под наслов „Който дарява – получава”. Ще бъдат представени всички дейности на екипа „Застъпници за пътна безопасност Добрич” до момента, както и предложения за по нататъшното продължаване на дейността на отбора от Добрич. Гостите ще имат възможност да изгледат наградените видеоклипове и да изпробват симулаторите и алкоочилата, както и да споделят своите впечатления и умения.