Откриха паметна плоча на мястото, където преди 90 години е основан Етър
Откриха паметна плоча на мястото, където преди 90 години е основан Етър / Дарик нюз

Паметна плоча в чест на 90- годишнината от основаването на ФК “Етър” бе открита тази вечер във В. Търново. Възпоменателният знак е монтиран на сградата на Факултета по изобразително изкуство на ВТУ, в която на 24 април 1924 г. е основан футболният клуб.

Под звуците на Духовия оркестър на Общината кметът на В. Търново инж. Даниел Панов и 94- годишният ветеран Деян Чаушев откриха плочата, аситираха им възпитаници на Спортното училище. Водещите на церемонията припомниха историята на създаването на “Етър”, а Деян Чаушев разказа за дните, в които е ръководил футбола в града.

Откриха паметна плоча на мястото, където преди 90 години е основан "Етър"
netinfo

В словото си Даниел Панов подчерта, че обединението е водило до успехи и ще се радва на стадиона и на другите терени в старата столица да се чува “Само “Етър”. Сред гостите на откриването бяха народният представител Евгени Стоев, председателят на Общинския съвет Николай Ашиков, ректорът на ВТУ проф. Пламен Легкоступ, шефът на Зоналиян съвет на БФС Георги Велинов, президентът на "Етър ВТ" Александър Нанков, ексмеждународният футболен съдия Камен Алексиев, ветерани на “Етър”, момчета от фенклуба и граждани.