Авария докарала разход от по над 200 кубика вода на месец в СОУ В. Благоева
Авария докарала разход от по над 200 кубика вода на месец в СОУ В. Благоева / Дарик нюз, архив

В СОУ „Вела Благоева” да бъде извършен спешен ремонт, реши на днешното си заседание Великотърновския общински съвет. Точката бе внесена извънредно от Мирослав Трифонов, който информира, че аварията създава условия за срутище и застрашава сигурността на децата.

Проблемът бил открит от директора на училището Ангел Янчев, когато от ВиК „Йовковци” започнали да пристигат сметни за над 200 кубика на месец вода. След поставяне въпроса пред общинска администрация, е изготвена количествено-стойностна сметка, според която ремонтът може да възлезе на 46 622 лв.

Парите не са заложени в бюджета на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”, а самото училище не може да ги извади от делегирания си бюджет.
Кметът на общината Даниел Панов проведе разговор с главния инженер на ВиК „Йовковци” и се реши специалисти на дружеството да огледат ситуацията и да излязат със становище, съобщи Пенка Игнатова- директор на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”.

Съветникът от движение „Царевград за Велико Търново” Стефан Михайлов призова местния парламент да вземе решение в училището да се извърши ремонт, като се аргументира, че става въпрос за сигурността на деца и не би следвало да се поема подобен риск, отлагайки точката. След гласуването стана ясно, че ВиК „Йовковци” може да извърши ремонта за своя сметка, но това ще бъде решено след огледа на специалистите.