Полицията настоява за „ранни” тържества за 24 май, за да се разнесат бюлетините
Полицията настоява за „ранни” тържества за 24 май, за да се разнесат бюлетините / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Полицията настоява тържествата на 24 май по училищата да приключат до 14.00 ч. Искането е за да може да се осигури възможност за разнасяне на бюлетините и да се осигури охрана по секциите.

Искането на полицията стана ясно по време на провелото се днес работно съвещание за евроизборите. В него участие взеха временно изпълняващата длъжността областен управител Фатме Дерели, представители на общините в областта, на ОД на МВР и други.

По време на съвещанието от община Попово поиска съдействие от областната управа за използването на училищните автобуси по време на изборите. Става дума за намаляване на транспортните разходи при придвижване на членове на секции и документи до стаите с урните, каза представителят на общинската администрация.

Искането на Попово трябва да бъде съгласувано с доста институции, за да бъде разрешено. А именно становище трябва да се получи от ДАИ, от Инспекцията по труда и от Регионалния инспекторат по образование. Така получените становища ще бъдат представени пред просветното министерство.