Училище, включено в мрежата на ЮНЕСКО, се представя с арт дизайн върху стъкло
Училище, включено в мрежата на ЮНЕСКО, се представя с арт дизайн върху стъкло / Община Севлиево

Изложба от стъкло на млади творци от училището по обработка и арт дизайн на стъкло в побратимения със Севлиево град Валашке Мезиричи бе открита в двореца в Балчик, съобщават от пресцентъра на Община Севлиево. На откриването присъстваха кметът на града Иржи Частечка, областният управител на Добрич, кметът на Балчик, зам.-кметове от община Севлиево, директорът на училището и ученици.

Училище включено в мрежата на ЮНЕСКО се представя с арт дизайн върху стъкло
netinfo

„Тази изложба е резултат от 12-годишното ни партньорство с град Севлиево и 4-годишното ни партньорство с Балчик“, каза кметът на чешкия град Иржи Частечка, като добави, че сътрудничеството между тези градове ще продължи да се развива в бъдеще.

Такава изложба се прави за първи път и ще бъде представена в Добрич, Варна, София, а в края на месец август и в Севлиево. В изложбата са представени техники за обработка на стъклото и образци на артистичен дизайн.

Средното училище по приложни изкуства, художествени занаяти и стъкларство в град Валашке Мезиричи е международно признат образователен и художествен институт, част от училищната мрежа на ЮНЕСКО.