Безработицата в Добричка област е над 14%
Безработицата в Добричка област е над 14% / Дарик Добрич
Безработицата в Добричка област е над 14%
71971
Безработицата в Добричка област е над 14%
  • Безработицата в Добричка област е над 14%

Равнището на безработица в Добричка област през месец март е 14.7% и бележи спад с 0.4 пункта спрямо предходния месец. Броят на регистрираните безработни в бюрата по труда от областта е 11712 при 12057 за февруари с 345 души по-малко. Намалението се дължи на по-големия брой постъпили на работа в реалната икономика, както и на устроените по програми и мерки и заетост.

В Добрич равнището на безработица е 9.1%, с 0.5 пункта по-ниско от предходния месец. В сравнение със същия период миналата година равнището на безработица в Добрич намалява с 0.8 пункта (9,9% за март 2013 г.).

В Добричка област са проведени четири трудови борси през месец април, посочват още от Бюрото по труда.Срещите между работодатели и кандидати за работа са били организирани в Тервел, Каварна, Добрич и Генерал Тошево.

В региона са одобрени 148 нови работни места по проект „Подкрепа за заетост” на ОП „Развитие на човешките ресурси”. Работните места са обявени от общини, общински предприятия и структури на държавната администрация. За Генерал Тошево броят им е 30, Каварна – 28, Тервел – 29 и Добрич – 61. Одобрените от работодателите безработни лица ще започнат работа по проекта в края на април и в началото на месец май.

Още за свободни работни места чуйте в прикачения файл от шефа на Бюрото по труда Васил Сивков: