Варненец и добричлия триумфираха на шампионата за бармани
Варненец и добричлия триумфираха на шампионата за бармани / Дарик Варна, архив

Ефектни нови техники, артистичен дух и впечатляващи с вкус и визия коктейли показаха участниците на завършилото снощи във Варна XXIV Национално първенство на Българската асоциация на барманите.

Пред погледите на ентусиазираната публика в Grand Mall, в ресторант Godzila, който подкрепя проявата, майстори на шейкъра от цялата страна се бориха за титлата шампион на България.

До финала достигнаха 12 бармани, а сред тях международното жури с председател Ерик Ботон от Франция присъди титлата шампион на България на Васил Колев от Варна в категория Класика и на Тихомир Михайлов от Добрич в категория Флеър. И двамата са имена, високо ценени от познавачите и се ползват с международен престиж в професионалната общност.

Титлата Национален шампион ще отведе през септември Васил Колев и Тихомир Михайлов в Кейптаун, ЮАР, където те ще представят България на Световното първенство за бармани.

Тихомир Михайлов е вече за седми път шампион на България на флеър - през 2007, 2009, 2010, 2011, 2012 и 2013 и тази година. При последното си участие на световния подиум миналата година в Чехия той спечели бронзов медал.

Васил Колев е двукратен световен шампион и носител на десетки национални награди. Варненецът е възпитаник на музикалното училище в Котел със специалност гайда, но е посветил творческите си усилия на коктейлите повече от 20 години.