Сметките на община Пловдив заплашени от запориране?
Сметките на община Пловдив заплашени от запориране? / netinfo

Фактури на стойност 2 млн. лв.  за дейности по строежа на Колодрума, извършeни през 2013 г.,  е депозирала община Пловдив в Министерството на финансите (МФ).  Това заяви кметът Иван Тотев по време на днешната сесия на Общинския съвет. По думите му, до момента МФ не е платило нито стотинка от тези суми и това може да доведе до сериозни проблеми за местната администрация.

Една от фирмите, която работи по покрива на залата, има да получава 280 хил. лв. и е отправила ултимативно писмо до администрацията, че ако не си получи палрите в най-кратки срокове, ще си търси правата по съдебен ред. В един момент това може да доведе до запориране на сметките на общината, уточни Тотев.

По време на днешната сесия на ОбС бе взето решение комисия да преразгледа документацията, свързана с ъс строежа на Колодрума, и да подготви писмо с искане за средства до финансовото ведомство.

 

По думите на Тотев това се прави по препоръка на МФ. Той бе категоричен, че цялата сума, вложена да се построи и да се пусне в експлоатация Колодрумът, е 24 млн. лв. без ДДС. Така той категорично опроверга твърденията на съветници от опозицията, че тази сума няма да стигне за строежа на залата и ще трябват допълнителни средства в размер на над 6 млн. лв.