Жените с широки бедра имат повече сексуални партньори
Жените с широки бедра имат повече сексуални партньори / Thinkstock/Getty Images

Жените с широки бедра имат повече сексуални партньори и по-често правят секс за една нощ, показва ново британско изследване.

Учените определят бедрата като широки, ако са над 36 сантиметра. Тесни са бедрата под 31 см. Това е разстоянието между външния край на горната илиачна кост на таза и най-широката част на бедрената кост. Измерването се прави по дължина, а не се измерва обиколката.

В изследването са участвали 148 жени на възраст между 18 и 26 години, на които е измерена обиколката на бедрата в най-широката точка и талията на най-тясното място. Всички жени са имали поне по един сексуален партньор. Участничките са попълнили въпросник за сексуалния си живот, възрастта, на която са загубили девствеността си, броя на сексуалните партньори, които са имали и емоционално значимите сексуални връзки, пише БГНЕС.

В крайна сметка учените от Университета в Лийдс установили, че жените, които са по-склонни да правят секс за една нощ, имат широки бедра. По-конкретно, жените, които правят секс за една нощ, в три от общо четири сексуални акта имат бедра с най-малко 2 см по-широки от тези на жените, правили по-малко секс за една нощ.

Жените с широки бедра имат повече сексуални партньори, защото процесът на раждане обикновено е по-лесен и по-малко травмиращ за тях, отколкото при жените с по-малки бедра (под 31 см), смята ръководителят на изследването проф. Колин Хендри. "Ширината на бедрото при една жена има пряко въздействие върху риска от възможно фатално нараняване, свързано с раждането. Когато жените имат контрол върху собствената си сексуална активност, този риск се отразява на тяхното поведение. Сексуалната активност при жените следователно поне от части се повлиява от ширината на бедрата", казва той.