Детелина Николова участва във форум по лобиране
Детелина Николова участва във форум по лобиране / Дарик Добрич

Кметът на Добрич Детелина Николова и зам.-кметът Иван Колев ще вземат участие във форум по лобиране под наслов „Национално сдружение на общините – гласът на българските общини“ в Несебър.

форумът ще събере над 100 общински представители, ангажирани в отстояване на интересите на местната власт, членове на междуведомствени органи, кметове, председатели на общински съвети, общински съветници, експерти от общинската администрация. Целта на този форум е да се обсъди и анализира ролята на процеса на лобиране в изпълнение на стратегическите цели на Националното сдружение, да се анализират постиженията и слабостите и да се формулират нови резултатни подходи за отстояване интересите на общините.

Форумът се организира в изпълнение на проект на сдружението „Укрепване капацитета на НСОРБ и българските общини чрез сътрудничество с местните власти в Норвегия“, реализиран с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2009 – 2014 г.

Програмата предвижда представяне опита на НСОРБ и Норвежката асоциация на общините за лобирането в публичен интерес и водещи практики на организацията от Норвегия в лобирането.

На 25 април кметът на Добрич Детелина Николова ще ръководи два панела, свързани с взаимодействие с централната власт и предложения за промени в политиките на НСОРБ. Форумът ще приключи с изводи и предложения за усъвършенстване дейността на сдружението.