Няма наводнени райони в кюстендилско. Има прах от Сахара
Няма наводнени райони в кюстендилско. Има прах от Сахара / Дарик Нюз,архив

Няма нито един сигнал за бедстващи хора или животни, или наводнени сгради през последното денонощие в ОУПБЗН- Кюстендил. Ситуацията в областта е спокойна към момента.
Над страната се развива мощен циклон, който идва от Африка и ще вали дъжд през целия ден. В зараждането си циклона е бил над Северна Африка и оттам е завлякъл пясък и прах, който е над нашата страна в момента, съобщиха от НИМХ. В София въздухът е запрашен в момента. По автомобилите има полепнал прах.
На много места ще вали дъжд. Интензивни и придружени с гръмотевици ще са валежите след обяд в югозападната половина от страната, докато в североизточната ще са само на отделни места и предимно слаби. Ще се усили източният вятър, в Дунавската равнина и източните райони на Горнотракийската низина, умерен. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 17° и 22°, в Кюстендил и Дупница около 17°-18°.
Над планините ще бъде облачно, мъгливо и ще вали дъжд, само в най-високата част на Рила и Пирин - сняг. Ще се развият и гръмотевични бури. Ще духа умерен и силен изток-югоизточен вятър, по-слаб в Рило-Родопската област, но по време на гръмотевичните бури ще е с променлива посока и скорост. По Черноморието ще бъде предимно облачно.