Д-р Ненков: Искам да инжектирам „четин на нечетящите хора
Д-р Ненков: Искам да инжектирам „четин на нечетящите хора / снимка: БГНЕС

"Четящият човек най-много да го заболи кръста от четене и лежане, но нищо не може да му е зле". Това каза анестезиологът от ВМА д-р Мирослав Ненков.

Заедно с писателите-лекари Калин Терзийски и Емил Йотовски, в Световния ден на книгата и авторското право, д-р Ненков бе "ВИП книжар" в столична книжарница.

Тримата лекари, свързани от любовта си към четенето, препоръчваха книги и съветваха посетителите на книжарницата.

С лекарска престилка и слушалки д-р Ненков се пошегува, че би инжектирал лекарството "четин" на нечетящите хора. За себе си анестезиологът от ВМА разказа, че обича да чете всякакви неща, защото фантастичните истории го пренасят в други светове, а реалните - съпреживява. Според д-р Ненков човек изпада в друго душевно състояние, докато чете и най-малкото, което може да постигне по този начин, е да си обогати езика, дори нищо друго да не стане.

"Сред нещата, които харесвам са книгите на Тери Пратчет и измисления свят на вещици и магии, в който авторът ме пренася", разказа "ВИП книжарят" за литературните си вкусове и допълни, че многократно препрочита "Швейк".

*Д-р Мирослав Ненков е познат на слушателите на радиото от рубриката „Живи и здрави с д-р Ненков" в понеделник, сряда и петък в Дарик кафе.