Общинският съвет прие Общинския план за развитие на Казанлък 2014-2020
Общинският съвет прие Общинския план за развитие на Казанлък 2014-2020 / община Казанлък

На заседанието на Общински съвет - Казанлък съветниците приеха Общинския план за развитие на Казанлък 2014-2020. Преди да влезе в заседателната зала, проектът бе съгласуван със заинтересованите страни, представен пред обществеността, организирано бе публично обществено обсъждане и бе внесен и обсъден от Общинския съвет.

На днешната сесия местният парламент даде своето съгласие за кандидатстване с проектно предложение по Програма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства", Мярка I „Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство" в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. Тъй като съветниците направиха допълнение това да се случи за периода до приключване на програмата, те гласуваха допускане на предварително изпълнение на своето решение. Предвид констатацията на Община Казанлък от необходимост за реставрация, консервация и социализация на тракийските могили „Хелвеция" и „Грифоните", проектното предложение, с което ще кандидатства Общината по посочената мярка, е свързана с изброените дейности по двете могили.

Общинският съвет прие промени в Наредба № 26 за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на община Казанлък. Промените касаят чл. 44 ал. 1 т. 94 - „Радостни ритуали". Тъй като в Казанлък от дълги години няма зала за сватбени ритуали, а такава зала предстои да бъде завършена в близко време, се налагат промени в съответната Наредба, които да регламентират новите услуги.

Една от трите допълнителни точки в дневния ред на ОбС касае ремонта на четвъртокласната пътна мрежа по утвърден списък на ОбС-Казанлък на стойност 247 200 лв. На община Казанлък е определена целева субсидия за ремонт на 4-класната пътна мрежа съгласно чл. 50 от ЗДБРБ за 2014 г. В момента се провежда открита процедура за ремонт на този вид пътища през 2014 г. за 14 850 кв. м. Определена от Общината комисия направи оглед на състоянието на пътните настилки и установи, че пътят Ръжена-Кънчево-Розово е с влошено състояние, което особено се е задълбочило след обилните дъждове по време на Великденските празници. Вземайки предвид това, със свое решение днес ОбС-Казанлък определи ремонта на участъка Ръжена-Кънчево-Розово - преасфалтиране на пътна настилка от 7000 кв.м, за първи спешен и неотложен етап от ремонта на 4-класната общинска пътна мрежа през 2014 г.