Станишев: БСП отнася тежки негативи заради ДПС, но правим всичко в името на страната
Станишев: БСП отнася тежки негативи заради ДПС, но правим всичко в името на страната / netinfo

БСП отнася тежки негативи заради партньорството си с ДПС, защото по принцип коалицията в България е непопулярна дума, но правим всичко в името на страната, каза на пресконференция в Кърджали председателят на БСП и лидер на ПЕС Сергей Станишев. По думите му в БСП имали реална кауза, на която се гради и партньорството им с ДПС. „Докато тази кауза е валидна, докато правителството изпълнява програмата, която е в основата на коалицията, ще го подкрепяме”, бе категоричен соц.лидерът. Според него важно за България на този етап било да се отърси от наследството на  грабителското управление на ГЕРБ и да се започне възстановяване на икономиката, на държавността и на социалната справедливост.

Станишев определи като скандална резолюцията на Европейския парламент срещу проекта „Южен поток”. „Това решение не е справедливо към България. Този който иска да наказва Русия, защо не спре Северен поток. Защо вечно ние трябва да плащаме сметката от съперничеството на големите. До кога? Имаме наши интереси. Този проект е важен за икономиката на България. Този проект са живи пари, живи инвестиции, живи работни места за българи”, коментира още лидерът на ПЕС.

Лидерът на БСП е на посещение в Кърджали за срещи с бизнеса и актива на партията. Той посети църквата „Св. Георги Победоносец” и гроба на депутата Димчо Михалевски. За по-късно през деня е насрочена неформална среща на Станишев с членове и симпатизанти от БСП в ресторант „Арпезос” в Кърджали.