Тръгна делото за побоя над екип от Спешна помощ в столицата
Тръгна делото за побоя над екип от Спешна помощ в столицата / снимка: sxc.hu

Тръгна делото за побоя над екип от Спешна помощ в столичния квартал „Овча купел".

Година след нападението пред съда се изправи единственият обвиняем Ленко Панов. Той ще отговаря за нанасянето на телесна повреда по хулигански подбуди.

Адвокатите му поискаха повторно да бъдат разпитани няколко свидетели, сред които и пребитата медицинската сестра. Съдът обаче насрочи следващото заседание едва през октомври.

На излизане от залата обвиненият за жестокия побой над медиците не пожела да спре пред събралите се журналисти, а вместо това буквално помете един от телевизионните оператори.

Инцидентът с екипа на "Спешна помощ" стана на 25 май м.г. Според прокуратурата същата нощ на адрес в кв. „Овча купел" е извикана линейка, за да помогне на жена в безпомощно състояние. Близките й, сред които и Панов, решили, че екипът е закъснял и след пристигането му започнали да блъскат и ритат медицинската сестра.

Първоначално бяха обвинение трима души, по-късно обаче прокуратурата прецени, че именно Ленко Панов е инициирал побоя над екипа и е счупил предното стъкло на линейката.

Според обвинението, ако съдът признае вината му, Панов ще бъде освободен от наказателна отговорност и ще получи глоба в размер от 1000 до 5000 лева.