4690 данъчни декларации 6 дни преди крайния срок
4690 данъчни декларации 6 дни преди крайния срок / netinfo

Шест работни дни остават за подаване на годишните данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица за предходната година – припомнят от НАП-Разград. От началото на данъчната кампания до момента 4690 човека от област Разград са подали своите декларации, 12% са подадените по електронен път или 571.

От НАП съветват хората да подадат своята декларация с баркод, тъй като декларацията с баркод сама смята дължимия данък. Така клиентите на администрацията си гарантират, че няма да допуснат техническа грешка, а и предполага по-бързо възстановяване на надвнесен данък.

Няколко са начините за подаване на годишната данъчна декларация – припомнят още от Данъчната служба. Това може да стане в офис на НАП, по пощата или на място в някои пощенски станции, където се издава входящ номер, както и по електронен път, подписана с електронен подпис.

Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април 2014 г., като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Отстъпка от 5%  могат да ползват лицата, които подадат декларацията си по електронен път.