Лайънс клуб - Добрич отчете 15-годишната си дейност
Лайънс клуб - Добрич отчете 15-годишната си дейност / Дарик Добрич

Лайънс клуб-Добрич става на 15 години. За този период клубът е събрал от  благотворителни инициативи 350 хил. лева, които са вложени в различни програми, съобщиха от ръководството на организацията. Най-големият до момента проект на клуба е свързан с профилактика на детското зрение. В продължение на 7 години с мобилна техника, купена по проекта се извършват безплатни очни прегледи на деца от три до 6-годишна възраст. Профилактичните прегледи продължават и досега, от началото на тази учебна година са прегледани около 650 деца в Добричка област.

От 2012 година клубът работи по нов проект за профилактика на гръбначните изкривявания на деца от първи до трети клас. Досега са прегледани 1035 деца от 4 училища. В момента 31 деца с установени гръбначни изкривявания са включени в рехабилитационни занимания по плуване в комплекс ”Русалка”.

През 15-годишното си съществуване клубът е раздал над 50 000 лева за стипендии на деца в неравностойно положение, за еднократни помощи на културни дейци и общественици, за прегледи и операции на зрението на социално слаби добричлии. С лични дарения на членовете на клуба в центъра на Добрич беше изградена чешма.

Организацията ще отбележи 15-годишнината си на 26 април с благотворителен бал, в който ще се включат 250 гости. Междувременно са изготвени брошури и пълнометражен филм, посветен на историята на клуба.

Лайънс клуб - Добрич е създаден през 1999 година от 19 ентусиасти, прегърнали идеята на движението. Понастоящем в клуба членуват 23 редовни членове. Четирима души от първия състав на клуба продължават да членуват в организацията и досега- Веселин Василев, Ванко Иванов, Георги Гецов и Мария Василева.