27-годишен отвлече майка с 4-годишния й син
27-годишен отвлече майка с 4-годишния й син / dariknews

На 21 април 2014 година в 23:45 часа в хода на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност на кръстовище в село Бреница, полицаи спират за проверка лек автомобил "Фолксваген - Пасат" без регистрационни табели.

Установило се е, че зад волана е 27-годишен от Койнаре, а в колата са пътували 25-годишна жена и 4-годишният й син. По време на проверката жената е заявила, че се вози в проверявания автомобил против волята й, като около 13:00 часа същия ден, чрез използване на физическа сила е била качена насилствено в багажника на автомобила, а синът й заключен в купето от шофьора.

Отвличането станало от улица в град Койнаре. В следобедните часове жената и детето били отведени в изоставена къща в град Койнаре.
Мотивът за извършеното деяние е принуждаване на 25-годишната от водача да свидетелства в негова полза относно възникнал скандал на 20 април 2014 година между него и 18-годишна от Койнаре.

Късно вечерта извършителят е качил в лекия автомобил жертвите си с цел транспротиране до село Търнак, община Бяла Слатина, за да ги укрие. По време на пътуването са били спрени от полицията.

И тримата са доведени в РУП - Кнежа. Автомобилът е иззет и се намира на съхранание в поделение на МВР. Извършителят на престъплението е задържан за 24 часа. Потърпевшата е разпитана пред съдия в ОС - Плевен.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 142 от НК. Работа продължава разследващ полицай.