Удължиха договорите на треньорския щаб на Берое
Удължиха договорите на треньорския щаб на Берое / beroe.bg, архив

Договорите на спортно-техническия щаб на Берое са удължени с още две години, съобщиха от клуба. Петър Хубчев, Левон Апкарян, Пламен Липенски и Армен Амбарцумян ще бъдат начело на старозагорския тим до 2016 г.

Екипът изведе старозагорци до две купи през миналия сезон - Купата и Суперкупата на България.

Ръководството на клуба е доволно от работата на треньорите, а удължаването на контрактите е и част от политиката на "Берое" да се работи с дългосрочна стратегия за развитие на отбора. По този начин се предоставя и нужното спокойствие за работа на екипа.

Петър Хубчев и неговия екип поеха отбора през октомври 2012 г. За този период треньорския щаб води отбора в 70 мача, в които постигна 38 победи.

Клубът обаче се разделя по взаимно съгласие с португалеца Елио Мартинс по взаимно съгласие. До решението се стигна заради хронична контузия на нападателя и необходимия дълъг период за възстановяване, което играчът желае да продължи в Португалия.

Елио Мартинс бе привлечен в Берое през лятото на 2012 г. За този период записа участие в 44 мача на тима и отбеляза 15 гола. Два от тях във финала за Купата на България през 2013 г., когато старозагорци спечелиха трофея.