Правят спортен комплекс в с. Годлево, модернизират стадиона в Разлог
Правят спортен комплекс в с. Годлево, модернизират стадиона в Разлог / netinfo

Започва изграждането на спортен комплекс в село Годлево, община Разлог, който ще бъде с капацитет от 200 до 1000 човека. Съоръжението включва състезателно игрално поле с изкуствена тревна настилка и постоянна ограда, трибуни за зрители, сграда със съблекални и санитарно-битови помещения, паркинг за посетители и служебен паркинг. Първата копка, с която ще стартира изграждането на комплекса, ще бъде направена утре от 11.00 часа на стадиона в Годлево.

В село Баня също започва изграждането и оборудването на многофункционална спортна площадка за футбол на малки врати и тенис на корт с размери 20х 40 м. Покритието на спортната площадка ще бъде от изкуствена тревна настилка, осветяването на игрището ще бъде от 8 по-големи и 4 по-малки прожектори.

Предстои да бъде реновиран и стадионът в Разлог, като след реконструкцията ще се превърне в нов спортен комплекс с три сгради - съблекални и помещения за треньори, медицински кабинет и съблекалня съдии, помощно помещение. Теренът, който се използва за малко тренировъчно игрище ще бъде с изкуствена тревна настилка, ще се изгради ограда с височина 4  метра и осветление на 4 стълба.

Ново игрище ще се изгради между сградите и основното игрище на стадиона. Ще бъдат обособени помещения за медии и контролна стая.

Трибуните ще бъдат разделени на две зони - места за гости и такива за домакини, със съответната буферна зона между тях. В рамките на ремонтните дейсности предстои да бъдат подменени и 3000 седалки.

Предвидени са места за инвалиди пред трибуните, както и достъпа до тях. Реновираният стадион в Разлог ще има сигнално – озвучителна система пред трибуните и  голямо електронно информационно табло. Дейностите по изграждане и модернизиране на спортните терени в община Разлог е на стойност 5 866 571 лева.