Младежки център откри фотоизложба за своята 10-годишнина
Младежки център откри фотоизложба за своята 10-годишнина / Община Севлиево

На Велика събота над четиридесет гости присъстваха на откриване на фотоизложба „10 години – 10 промени” и участваха в среща, на която хората преминали през Младежки център споделиха на настоящите доброволци, как се е променил техния живот, какви личностни качества са развили и какви хора са станали след досега си с центъра и доброволчеството.  Срещата бе водена от доброволците на центъра – Петър Стефанов и Павел Стоев, които в момента продължават своето образование и имат намерение да се завърнат в родния град.  С думите: „Здравейте и добре дошли! Радвам се, че успяхте да присъствате на първият юбилей на Младежки център. 10 години са нито много, нито малко, зависи от гледната точка. Подготвяйки рождения ден, си дадохме сметка, че наистина са много, защото живота на центъра е обвързан с живота на всеки един от вас. Вие сте Младежки център, не сградата, не екипа, а хората, които са осъзнали себе си като доброволци и се реализирали идеите и мечтите си тук. Пораснали сте заедно, подкрепяли сте се в трудни моменти, създали сте приятелства за цял живот – с две думи – Живели сте пълноценно!!! Осмисляйки свободното си време в Младежки център, всеки един от вас осмисли неговото съществуване! Честита Ви 10-годишнина!”, започна срещата дискусия. Основните акценти в нея бяха:

    • „Младежки център и аз – какво развих в себе си, чрез доброволчеството”,
    • „Какво би ви върнало в Севлиево?”
    • „Какво искате да се доразвие в Севлиево?”.

Първата част от срещата бе изключително емоционална, всеки един от присъстващите сподели своята истина за Младежки център, за инициативите, приятелствата и развитите умения.

Като основна причина за напускането на родния град, хората живеещи другаде посочиха продължаването на образованието си и нуждата от кариерно развитие. За някой професии за съжаление в Севлиево липсва поле за изява. Всеобщо е мнението, че Севлиево започва все повече да придобива един добър облик за малък град в България. Всеки един от хората, напуснали Севлиево с радост биха се върнали, стига да успеят да намерят нужната реализация.

Предложени бяха и няколко идеи за доразвиване на вариантите за спорт и отдих в града ни.  Всички присъстващи споделиха емоции и с хора, които не успяха да присъстват като изгледаха с интерес техните послания по случай годишнината. Срещата продължи с разрязването на торта и наздравица.

Срещата бе заснета и ще стане част от филм за дейността на Младежки център - Севлиево, който ще бъде представен на Севлиевската общественост през месец май и публикуван в интернет н страницата на центъра.