Тъжна годишнина в Симеоновград, три години от Черния Великден
Тъжна годишнина в Симеоновград, три години от Черния Великден / снимка: DarikNews.bg, архив
Тъжна годишнина в Симеоновград, три години от Черния Великден
71928
Тъжна годишнина в Симеоновград, три години от Черния Великден
  • Тъжна годишнина в Симеоновград, три години от Черния Великден

С панихида и заря ще бъде почетена третата годишнина от Черния Великден в Симеоновград. Навръх Възкресение през 2011 г.  там загинаха шестима младежи, тръгнали на църква, за да запалят свещи. На тротоара пред дома на единия от тях- Георги, те бяха пометени от кола, шофирана от техен връстник след употреба на алкохол.

Шофьорът Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му е дал колата, от януари вече излежават присъдите си. Те бяха изпратени в старозагорския затвор, след като ВКС потвърди решението на Пловдивския апелативен и еоргиев получи 12 години затвор при първоначален общ режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от 15 години.

Първоначалната присъда на Желев бе намалена на 7 години. Почернените родители на загиналите настояваха за максималните предвидени по закон присъди.

Панихидата от 22.30 ч. тази вечер организират родители на загиналите на лобното им място, където със средства от дарения бе изграден мемориал в памет на шестте ангели, както ги наричат- Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид и Трифон Трифонов. Мемориалът, който е на метри от мястото на катастрофата, бе открит миналата година.

При катастрофата оцеляха приятелите им Мария-Луиза Неделчева и Милен Жеков, които са били с тях на тротоара във фаталната нощ. В автомобила, шофиран от Данаил, е бил и Христо Иванов.

Родителите и близките на загиналите в жестоката катастрофа на 23 април- Великден през 2011 г. очакват всички, които са съпричастни, да се включат в панихидата тази вечер.

Навръх Великден 2011 г. шестима младежи загинаха в Симеоновград, ударени от шофьор, загубил управлението на автомобила си.

23-годишният Данаил Георгиев от Симеоновград карал „Опел Вектра” с висока скорост, загубил управление над колата и се ударил в стълб, след което колата се преобърнала и ударила преминаващи пешеходци. Инцидентът стана на ул. „Съединение” около 23.50 ч. Данаил Георгиев шофирал след употреба на алкохол, а книжката му била издадена от няколко месеца - от 31 януари 2011 г.

Загинаха шестима младежи на възраст между 17 и 19 години - Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов. Те са от София, Стара Загора и Симеоновград. Други младежи - Мария Луиза Неделчева и Милен Жеков - бяха ранени.