ГЕРБ в Плевен: Не покриваме ареста на зам.-кмета Зелов
ГЕРБ в Плевен: Не покриваме ареста на зам.-кмета Зелов / снимка: DarikNews.bg, Плевен

Заради рушвет от 4000 лева арестуваха зам.-кмета на Плевен Алексей Зелов. Такава информация се появи в агенции, които цитират прокуратурата. До късно снощи от ГЕРБ отричаха да има арест и твърдяха, че Зелов съдейства на властите. Той е дясната ръка на кмета.

„Извършена е проверка от ДАНС и в момента текат следствени действия. Към този момент ние нямаме официална информация от прокуратурата за задържане на Алексей Зелов”, заяви в „Здравей, България” по Нова телевизия Даниела Гонкова, общински съветник от ГЕРБ в Плевен.

Тя не пожела да коментира „непотвърдена информация” за взет подкуп от страна на Зелов. „Ние го покриваме. Той не е член на ГЕРБ. Назначен е като експерт, финансист и икономист”, допълни Гонкова. Известно й е единствено, че е извършвана проверка от ДАНС и че Зелов е съдействал изцяло.

От пресцентъра на общината тази сутрин съобщиха, че нямат информация за резултата от проверката на ДАНС, предаде БТА. Кметът проф. Димитър Стойков и неговият заместник Алексей Зелов не са в сградата, кабинетите им не са запечатени, уточниха от пресцентъра.

Председателят на общинския съвет Дарин Ангелов каза пред журналисти, че не е информиран официално за проверката на ДАНС и заяви, че снощи пред кабинетите на двамата е имало служители на Агенцията. Ангелов каза още, че до момента в Общинския съвет не са постъпвали сигнали срещу Алексей Зелов.

Председателят на комисията за бюджет и финанси Мартин Митев - общински лидер на ГЕРБ в Плевен, също каза пред журналисти, че няма информация по случая с ДАНС и че познава Зелов като перфектен професионалист. От Окръжната прокуратура в Плевен съобщиха, че не разполагат с информация за проверката и че случаят се наблюдава от Софийска градска прокуратура.

Източник: NovaNews.bg