30 въпроса пред Общинския съвет на Казанлък днес
30 въпроса пред Общинския съвет на Казанлък днес / Kazanlak.com


Промени в правилника за отпускане на средства за семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми. Това е един от важните въпроси за казанлъшката общественост, който ще се дискутира на започващото тази сутрин в 9,30 часа в Казанлък 47-мо заседание на Общинския съвет в града.
Промените са с цел конфиденциалност за кандидатстващите за помощ двойки и лица, живеещи на семейни начала за процедурата „ин витро" , както и визиране на финансовата помощ- еднократно.
Предоставянето на общински имот за нуждите на пробационното звено в Казанлък , към ГД „Изпълнение на наказанията", е друга тема от дневния ред на заседанието.
Общинските съветници ще трябва да дадат и съгласие за кандидатстване на община Казанлък по проект „Културно наследство и съвременни изкуства".
Инвестиционният проект предвижда реставрация и консервация на тракийските могили „Хелвеция" и „Грифоните" и изграждане на Информационен център край тях. Средствата, които могат да се получат по проекта са от 250 хиляди до 1 500 000 евро.
Приемане на нова Наредба за обществения ред на територията ан общината, при която се въвеждат нови раздели, ще обсъждат днес градските старейшини. Новата наредба е с допълнителни раздели, касаещи опазването на обществения ред, собствеността и чистотата, , опазване на обществения ред в жилищните сгради и въвеждането на респектираща конкретика в раздел „Административно- наказателни разпоредби".
Приемането на Методика за предоставянето на услуги от Дневния център за деца с увреждания, е друга тема на днешната дискусия..

Продажби на имоти, общинска собственост чрез публични търгове, приемане на годишните отчети на общинските дружества, „Казанлъшка Искра" и МБАл „Д-р Христо Стамболски" и освобождаването от отговорност на техните управители, са също част от дискусиите днес.
Съветниците на Казанлък трябва да постигнат съгласие за Решение за последваща акредитация на казанлъшката болница за обучение на студенти и специализанти и внедряване на системата за качество ISO-9001: 2008.