Мними пастори зарибяват със семе за посев
Мними пастори зарибяват със семе за посев / снимка: в. Труд

Религиозна общност, регистрирана като сдружение с нестопанска цел, набира сподвижници във Великотърновска област, като разпространява семена за посев на зеленчуци, съобщава в. „Труд”.

Мисионерите са избрали нетрадиционен начин за привличане на последователи. От сдружението „Христос за всеки” пускат в пощенските кутии на граждани в старата столица пакетчета със семена на краставици и тиквички, придружени със съвети как да се засяват и какви ценни вещества съдържат. Семената вървят като подарък към брошури, прокламиращи „един нов завет”.

„Очертават се сушави години и затова подпомагаме семейства и самотни хора. Правим го по проект „Семена за душата и градината”, който се финансира от наш дарител от Швейцария”, разясни активист от организацията пред „Труд”.

„Христос за всеки” е християнско сдружение с нестопанска цел, регистрирано в Старозагорския окръжен съд с решение №33 от 8 март 2011 г. „Организацията осъществява дейност в обществена полза и се учредява, за да допринесе за развитието и утвърждаването на духовните ценности, базирани на християнското духовно, историческо и културно наследство”, обясняват от сдружението.