Полицията се зае по-сериозно с престъпността в Средна кула, след като там бяха бити полицаи
Полицията се зае по-сериозно с престъпността в Средна кула, след като там бяха бити полицаи / netinfo

Двама души са задържани след проведената специализирана полицейска акция в кв. „Средна кула” вчера. При нея са били проверени над 80 души, съобщават от полицията. До акцията се стигна след като двама полицаи бяха бити от роми в квартала.

При обиколка в „Средна кула” в събота вечер, полицаите от автонаряда чули силна музика в една от къщите на ул. „Ихтиман”. Те предупредили двамата роми, които били пред нея, че до 23 часа музиката трябва да бъде намалена, за да не нарушават обществения ред. Според полицията ромите започнали да буйстват и и да се карат с униформените, като се държали грубо, отказвали да изпълняват разпорежданията на служителите и им потърсили отговорност защо са там. При възникналия ситуация единяи от ромите удря полицай. При опита на полицая да го задържи, друг гражданин се включва и започва борба, в която е замесен и втория полицай. От къщата излизат и още хора, става сдърпване, при което всички падат на земята. На единия от полицаите са нанесени удари в главата и тялото. На наряда е оказано съдействие от други патрули на полицията.

На следващия ден сутринта полицията стартира специализирана полицейска операция на територията на квартала, като целта й е била установяване на извършителите на побоя, както и задържане на хора обявени за общодържавно издирване и разкриване и на извършители на други престъпления и правонарушения. В операцията се включават и жандармеристи от Варна.

В резултат на проведената операция са проверени над 80 души. Задържани са двамата, за които има информация, че са извършителите на побоя.