В Казанлък обсъждат идеен проект за обход, свързан с тунел под Шипка
В Казанлък обсъждат идеен проект за обход, свързан с тунел под Шипка / DarikNews.bg

В Казанлък е било проведено публично обсъждане на идеен проект за обход на града, който ще е свързан с тунела под Шипка. Разработването на проекта е по искане на Община Казанлък пред агенция „Пътна инфраструктура”, предвид на това, че такъв е бил предвиден досега само за Габрово, научаваме от вестник "100 вести".

"Тунелът под Шипка трябва да се осъществи по-бързо, вмести да се мисли за гъсениците на Тома Белев", заявява Бранимир Ботев. Зам.-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм, преди празниците беше на среща в Дряново с представителите на туристическия бизнес от региона - съсловни организации, хотелиери и ресторантьори. Той очерта перспективите пред развитието на туризма в страната, възможностите за изграждане на регионална стратегия и развитие на местния туристически продукт.

В Брюксел се проведе обществен дебат на тема „За устойчиво развитие на планинските региони в Европа 2014-2020” в началото на месец април. От статията в "100 вести", научаваме още, че форумът беше организиран по инициатива на групата на ЕНП в Европейския парламент и Европейската асоциация на избраните представители на планинските региони (АЕМ). Домакини на събитието бяха българските евродепутати Мария Габриел и Владимир Уручев.

Каролин Фадо е преподавател по английски език и литература в Национална Априловска гимназия. През миналата година тя пристига в България като участник в програмата за езиков обмен „Фулбрайт“ и е разпределена към Габрово. С младата американка разговаряхме за гледната й точка към българското образование и българските традиции, за същността на нейната работа и за отзивчивостта на учениците. Пред вестник "100 вести" тя е категорична "Не мисля, че има разлика между американските и български ученици".