Поп-рок вечер с Fly Mode
Поп-рок вечер с Fly Mode / Fly Mode

Групата Fly Mode e създадена миналата година в Стара Загора. Тя включва Божидар Генев - вокал и акустични китари, Красимир Гешев - китари и Виктор Герджиков - ударни. Това, което събира тримата млади артисти е любовта към съвременната рок и поп музика. До този момент бандата изпълнява предимно кавъри на изпълнители като: Pink, One Direction, One Republic, The Vamps и др., но Fly Mode вече са готови и с първите си 2 авторски парчета.

На 23-ти април, в Дръмс, групата ще направи и първото си клубно участие в Стара Загора. Концертът е с начален час 20:30, а входът е свободен. Триото пее на английски, но в бъдеще ще заложи и на български текстове.

„Основахме Fly mode, защото харесваме модерното, интелигентно поп-рок звучене и искаме да творим в тази насока. Не търсим слава и известност на всяка цена, ако обаче хората харесат това, което правим ще сме много щастливи", споделят музикантите.

Какво обаче означава Fly mode? Буквалният превод е „режим на летене", но всъщност Fly mode e функцията на мобилните телефони, която се активира преди полет и се нарича „самолетен режим". В този момент телефонът прекъсва всякаква връзка с останалия свят като интернет, телефонни разговори и т.н.

„Това е моментът, в който човек може да се откъсне от всичко и да се обърне към себе си, и вътрешния си мир", споделя китаристът Краси Гешев и допълва, че идеята за името на групата е дошла от техен приятел.

Божидар Генев завършва музикалното училище в гр.Стара Загора през 2008г. Учи в АМТИИ гр.Пловдив до 2010г. специалност поп и джаз пеене, две години по късно се дипломира в НБУ. Участвал е в различни муз.форамти като „X Factor" и „ Гласът на България". Занимава се и със студийни продукции. Понастоящем преподава в музикалното училище в Стара Загора.

Красимир Гешев работи като сесиен студиен китарист и музикален аранжор от 2002 г. в български и международни компании. Свири на елекрическа, акустична и бас китара. Има опит и като лайв музикант в редица продукции.

Виктор Герджиков учи ударни инструменти в Националното училище за музикални и сценични Изкуства „Христина Морфова", Стара Загора. Той е само на 17 г., но вече има опит в много проекти, включващи активна клубна дейност в България и Германия. В учебния процес изучава различни ударни инструменти извън дръмсета като маримба, ксилофон, тимпани и др.

Утре, след 16:00 часа, Fly Mode ще гостуват в следобедното предаване на Дарик Стара Загора.

Видеоклип на групата може да видите тук:
http://www.youtube.com/watch?v=L4Z4eqYSF0M