Празник на тениса в Албена
Празник на тениса в Албена / Албена АД

70 деца взеха участие в международните турнири по тенис „Албена – Пролет 2014” за момичета и момчета до 8 и 10-годишна възраст. Състезанията в едноименния курорт бяха посветени на 45-годишнината от създаването на комплекса и се превърнаха в истински празник на тениса за малчуганите. Гост на турнира бе Еуген Ганеску от Програмата Тенис 10 в Румъния. Домакините от Албена АД и Драйзам тенис академия, ръководена от Илия Атанасов, решиха децата да играят за всяко място в турнирите, като това даде възможност участниците да изиграят максимално повече срещи. Главен съдия бе Мирослав Петров, който заедно с екипа от съдии, получи висока оценка от родителите за добрата организация. По време на турнира домакините организираха парти за малките тенисисти. Децата се забавляваха и с новия талисман на кортовете в Албена – огромна тенис топка, която малчуганите кръстиха Албена.

Шампион при момчетата до 10 г. стана Ангел Ангелов от варненския Черно море Елит, който на финала победи своя съотборник Филип Петров. Победителка при момичетата е Стела Пеева от бургаския Галакси. На финала тя надигра Вяра Михова от Велто.

Каталина Петрова от столичния клуб 15-40 победи с 2-1 сета Ема Фатусис от Тича на финала при момичетата до 8 г.

Чудесен турнир се получи и при момчетата до 8 г., където първи стана Анас Маздрашки от Проспорт Сф. На финала той постигна успех над Ангел Владов от Тича.

Празник на тениса в Албена
netinfo