Симеон Идакиев представи Рио де Женейро в Кюстендил
Симеон Идакиев представи Рио де Женейро в Кюстендил / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

Филм- беседа „Бразилия такава, каквато я видях" представи в Кюстендил журналистът Симеон Идакиев. Той бе поканен от Географското дружество- Кюстендил и читалище „Братство". Поводът за представянето на точно този филм бе предстоящото Световно първенство по футбол, което ще се състои в Бразилия.


"Рио де Жанейро е един от най- красивите градове, където съм бил. В моят филм се говори и за един исторически град, който се казва Петрополис. Място, което е било лятна резиденция на бразилските крале. Бразилия е една изключително интересна държава. Там всичко е много различно. Живеят едни цветни хора, много разнородни и разнообразни. Зоологическата и ботаническата градина на Рио са фантастично богати. Разбира се голямо впечатление в града прави и статуята на Исус Христос, която се вижда от всяка една точка на града. Тя е висока 38 метра. Много интересен е и друг обект т.нар. "Захарна глава". Сред любопитните неща, които може да се види в този град са фавелите. Това се бедните квартали, където не е много безопасно да се ходи особено с камера. Там е източника на дрога и проституцията", заяви за Дарик Идакиев.

Симеон Идакиев представи Рио де Женейро в Кюстендил
netinfo

Той сподели и впечатленията си от Кюстендил.

"Тук идвам за пореден път. Правили сме няколко филма за Кюстендил.Имам много хубави от града. Запознат съм с историята на му, като както и с по- интересните обекти исторически обекти. Снимал съм и в Осоговската планина", каза Симеон Идеакиев.

Симеон Идакиев е български журналист и пътешественик, известен с филмите си от поредицата "Един мъж, един автомобил, една камера". Посетил е над 120 държави на всички континенти, заснел е самостоятелно над 400 филма. Автор е на няколко книги, многобройни публикации в печата, водещ на радиопредавания.

 

Симеон Идакиев представи Рио де Женейро в Кюстендил
netinfo