Приключи проектът „Музика, изкуство, туризъм - за обединени Балкани
Приключи проектът „Музика, изкуство, туризъм - за обединени Балкани / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

Приключи проектът „Музика, изкуство, туризъм - за обединени Балкани". Той бе реализират от читалище „Братство 1869" гр. Кюстендил в партньорство с Музикално училище - гр. Ниш.


"Това е един много успешен проект, който бе насочен към културата и изкуството. Ние заедно с училището от Ниш за втора поредна година печелим съвместен проект. Създадохме много добри връзки с хората от другата страна на границата. Нашата гордост по този проект е оборудването на звукозаписно студио в читалище "Братство 1869", което е и функциониращо. Освен това бе създаден и Балкански младежки симфоничен оркестър. Този оркестър ще продължи да съществува и след края на проекта, като на 7 май ще има изпълнение в Ниш", заяви председателят на читалището Иван Андонов.

По проект „Музика, изкуство, туризъм - за обединени Балкани" са създадени и On-line музикална библиотека, младежки фолклорен ансамбъл "Балканика", заснет е филм, представящ читалище "Братство 1869" и музикално училище в Ниш, организирани са и две изложби "Съвременното изобразително изкуство на Кюстендил и Ниш", както и трансгранична туристическа борса "Красотите на балканите".