Трима в Пирогов след задавяне с месо по празниците
Трима в Пирогов след задавяне с месо по празниците / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Трима в Пирогов след задавяне с месо по празниците
71893
Трима в Пирогов след задавяне с месо по празниците
  • Трима в Пирогов след задавяне с месо по празниците

Трима души, задавили се с големи парчета месо, са приети в Пирогов през празниците.

Това съобщи д-р Кирил Христов от болницата. От петък до днес има и един опит за самоубийство от жена след битов скандал. В болницата е приет и мъж, блъснат от бик.

В спешния център са приети девет деца, като две от тях са бебета със счупени бедра.
През трите дни през спешния център са преминали 1 700 души. Лекарите очакват днес да има повече спешни случаи.

През великденските празници няма приети пациенти след отравяне с яйца, съобщи д-р Кирил Христов.

Трима души са приети в токсикологията след злоупотреба с алкохол. В отделението са приети и хора, които проявяват алергии през пролетните месеци заради цъфтежите. Тази година през празниците се отличават случаите на задавяне с месо.

„Става въпрос за меко месо, което преглъщат наведнъж и се получава спазъм, а месото си остава там. При двама от пациентите сравнително лесно успяха колегите да извадят месото, но имаме пациентка от тази нощ, на която през нощта не успяхме да премахнем месото и сега ще опитаме пак", допълни специалистът.

В „Пирогов" е настанен и тежко пострадал мъж, който е бил блъснат от бик:

„В момента му е втори следоперативен ден, спокоен е. Има доста сериозни травми - увреждане на черния дроб, спукване на лумбален прешлен и множество наранявания по главата".

През детските отделения се преминали 120 пациенти, като девет от тях са оставени за лечение в болницата, обясни от своя страна д-р Григор Сиришнишки. Две деца от Благоевград са със счупени бедра.

„Стъпва, завърта си крака, усуква го и той се счупва. Имаме два такива случая, едното дете е на 2 години", обясни лекарят.

Специалистите съветват да бъдем внимателни при консумацията на храни и напитки. След обилните трапези по празниците трябва да увеличим консумацията на течности.