150 хиляди ще струва визитата на Лацио в София
150 хиляди ще струва визитата на Лацио в София / Gong.bg, архив

150 000 евро ще бъдат платени на Лацио за мача срещу Левски по случай 100-годишнината на "синия" клуб.

Подписаният от "Фонд 100 години Левски" договор вече е на бюрото на Клаудио Лотито, и в първия работен ден на новата седмица ще бъде и в офисите на Левски.

Лацио се съгласи да гостува за юбилейния мач на Националния стадион, на 23 май, като това ще стане и срещу немалко заплащане - от 150 000 евро - обясниха за Гонг от италианския клуб.

Проучването ни показа обаче, че първоначално искането на Лацио, а и на останалите спрягани опоненти за срещата, са били много по-високи. Сумите, за които европейските грандове са настоявали, са надминавали 200 хиляди евро. Затова, Лацио на практика спестява поне 50 хиляди на Левски, като българският отбор все пак ще трябва да изпълни още претенции от страна на римските "орли", като чартърен полет, и настаняване за 45 човека в луксозен столичен хотел.

По-рано днес стана ясно, че на 23-и април инициативния комитет по честванията на 100-годишния юбилей на Левски ще даде пресконференция по повод поредицата от събитията, отбелязващи 100-годишния юбилей на клуба, както и ключовия момент от честванията - мачът с Лацио.