Шесто място за Петър Петров на Световното първенство по мотокрос в Севлиево
Шесто място за Петър Петров на Световното първенство по мотокрос в Севлиево / http://new.bfm.bg/

Далеч по-убедително представяне от първия манш направи родният участник Петър Петров (Ямаха) в клас MX2 в Световния шампионат по мотокрос, 5 кръг от календара – Grand Prix Bulgaria. За разлика от първия манш, където изостана на старта и трябваше да изпреварва цели 19 съперника, сега Петров тръгна отлично и успя да влезе на първия завой 10-ти, като през цялото се движеше стабилно и непрестанно държеше под напрежение своите съперници. Това съобщава new.bfm.bg.

Въпреки неспиращия дъжд, Петров показа класа и затвърди впечатленията, че е топ пилот в Световния шампионат.

След преминаването на финала Петров прие заслужените аплодисменти на близо 20 000 зрители на мотополигон „Горна Росица”, които скандираха името му.

Така общо след двата манша Петър има 28 точки от състезанието в Севлиево и е на 6-то място в крайното класиране. За генералното класиране на Световния шампионат в клас MX2 Петров е 13-ти с актив от 70 точки.

Следващият старт на Петров за Световния шампионат ще бъде на 04.05.2014 год. в Холандия.

Убедителен победител в Grand Prix Bulgaria в клас MX2 стана Джефри Херлингс (КТМ) от Холандия, следван от Арнауд Тонус (Кавазаки), Швейцария и Жорди Тишие (КТМ), Франция.

„Много съм щастлив, благодаря на всички за подкрепата. Смятам, че в първия манш имах възможност за по-челно място, ако в сила бяха старите правила и карахме 5 минути повече. Може би трябваше да рискувам повече във втория манш, но просто времето не позволи. Много тежко каране, но съм доволен от 6-тото място.”, заяви след края на състезанието Петър Петров.

Шесто място за Петър Петров на Световното първенство по мотокрос в Севлиево
netinfo

Майкъл Иванов се класира 2-ри в клас EMX125 във втория манш на провеждащия се в Севлиево Световен и Европейски шампионат по мотокрос.

Над 15 000 души не спряха да подкрепят Иванов, а той ги зарадва с чудесно каране и дълго време беше водач с над 10 секунди разлика пред втория Давид Ербрето. Но французинът не се отказа да преследва Майкъл и спечели манша. Трети се нареди холандецът Дави Поотес.

Майкъл Иванов днес прибави още 22 точки към спечелените вчера 18 и с общ брой 40 се нареди на 4-то място в общото класиране. Събитието в Севлиево е втори кръг от Европейския шампионат като Майкъл Иванов остава на 4-то място и в генералното класиране с общ актив от 62 точки.

„Много съм щастлив! Наистина в началото сериозно водех пред французина, но се изморих и в крайна сметка останах втори. Благодаря за страхотната подкрепа от публиката, усещах техните аплодисменти във всяка една секунда и съм щастлив, че успях да ги зарадвам.”, заяви състезателят на КТМ Силвър екшън Майкъл Иванов.

Другият ни представител в този клас Георги Георгиев (Сузуки) остана 33-ти.

Секунди преди да започне състезанието при 125сс завърши и вторият манш в клас EMX300. Първите места бяха заети от италианците Самуеле Бернардини (ТМ) и Марко Мади (КТМ), тре