Пуснаха мобилно приложение за проститутки
Пуснаха мобилно приложение за проститутки / снимка: Guliver/Getty Images

Германското правителство упорито се опитва да затегне законодателството по отношение на проституцията. Това обаче не спира предприемчиви хора да пуснат специално мобилно приложение за връзка между клиенти и жрици на любовта.

Идеята е хрумнала на Пиа Попенрайтър, докато се разхождал в квартал, известен с предлагането на платена любов, в германската столица в една студена зимна вечер.

"Беше изключително студено. Гледах горките момичета на тротоара и си казах" "Защо трябва да стоят навън, това е толкова неефективно. Трябва да има мобилно приложение", разказва той.

Така мъжът се захванал за работа и резултатът вече е налице. Мобилното приложение започва работа на 1 април и вече има множество привърженици. Преди проститутка да попадне с профила си в него, Попенрайтър и сътрудниците му провеждат кратък разговор с нея, за да се уверят, че не е принуждавана насила да извършва сексуални услуги.

"Питаме ги какво са правили преди, защо са станали такива. Искаме да гарантираме на клиентите си услуги от наистина щастливи проститутки", казва още предприемачът.

Приложението е безплатно за предлагащи секс, а за търсещите струва до 10 евро.