Областен управител, депутат и кмет боядисваха заедно яйца
Областен управител, депутат и кмет боядисваха заедно яйца / netinfo

Представители на различните власти в държавата спазиха традицията за боядисване на яйца на Велика събота. В клуба на ДПС в Русе по покана на депутата от ДПС Ферихан Ахмедова, областният управител Венцислав Калчев и кметът Пламен Стоилов, се включиха в украсата на великденските яйца.

Областният управител подари на домакините козунак и яйце, декорирано от 7-годишната му внучка Ивон. Той пожела здраве и благоденствие на всички българи, независимо от религията, която изповядват. „Нека празниците ни обединяват, нека покажем, че макар и от различни вероизповедания и етноси, можем да празнуваме заедно и да постигаме целите си, за по-доброто бъдеще на страната ни", каза Венцислав Калчев.

От своя страна депутатът Ферихан  Ахмедова се обърна към гостите с пожеланието в празничните дни, когато всеки е с близките си, да се вгледаме в себе си, да оценим постигнатото и препятствията, които сме преодолели през годината и да си поставим нови по-високи цели.

Кметът Пламен Стоилов също поздрави събралите се в клуба на ДПС русенци с предстоящите празници и заяви, че заедно, преодолявайки религиозните, етническите и политическите си различия можем да подобрим живота на хората.