С кого ще се срещнем на Екобазар 2014?
С кого ще се срещнем на Екобазар 2014? / Община Габрово

Джоузеф Пари е казал „Създавай нови приятели, но запазвай и старите. Първите са сребро, а вторите злато.“ В този смисъл екипът на Екобазар 2014 може да се нарече богат, защото добрите приятели на инициативата отново са тук, но имаме и нови, с които се гордеем не по малко.  Това пише официалният сайт на Община Габрово - www.gabrovo.bg.

"Ще ви изненадаме с нетрадиционни ръчно изработени сандали от коноп, които пред вас ще плете Валентин Георгиев. Той ще ви предложи и ароматни възглавници от естествен памук, с пълнеж от сено и лавандула.

Алтернативен начин за почивка ви предлагат на щанда на „Възглавници Спелта“, където щ е откриете възглавници с естествен биологичен пълнеж за бременност и кърмене, за сън и почивка, за медитация и за интериора.

„Ти  си това, което ядеш“, затова бъдете природно съобразни и се хранене качествено с изделията на семейния ресторант за здравословна храна „Киара“.

Денят на Земята е подходящ момент, за да се информираме как да сме по-полезни на природата, а чрез нея и на нас самите.ЕКО ОЙЛ ЕООД и ЕВРО ОЙЛ ООД ще направят инсталация, чрез която ще представят дейности по управление на опасните отпадъци, които са оторизирани да събират.

На щанда на общоградското пролетно почистване, чието мото тази година е „Да почистим разделно“, ще намерите информация за кампанията. Ще може да предадете своите стари батерии, а в замяна ще получите симпатични еко награди. Там ще откриете и информация за изграждането на новата система за управление на отпадъците в регион Габрово.

Когато говорим за природа не трябва да забравяме, че тя освен материя е и дух. Ето защо с радост ви представяме две организации, с които се срещнахме случайно, но които станаха приятели на нашата инициатива, защото взаимно и съзнателно направихме този избор.

„Дневен център за възрастни хора с умствени увреждания” – Габрово, който съвсем скоро стартира кампанията „Късметлийско камъче”, ще покаже какво изработват 26 мъже и жени с умствени затруднения в своята защитената работилничка.

Работилница HOPe SOAP е част от "Фондация за социална промяна и включване" и нейната основна идея е да се ангажират младежите, намиращи се в тежка социална изолация чрез развиване на трудови навици и да придобиване на социални умения. На своя щанд те ще покажат ръчно изработени сапуни.

Шарената палитрата от участници в Екобазар 2014 обещава интересно преживяване за всички, които намерят причина и повод да го посетят или просто случайно на 22 април минават  през площад „Възраждане“.

За да бъде още по-зелено посланието на Екобазар 2014, може да споделите своето пътуване до нас с с Aha!CAR".

При лошо време Екобазара ще се приюти в зала „Възраждане“.