Поредната битка за Пловдив
Поредната битка за Пловдив / снимка: Георги Димитров, Gong.bg

Отборите на "Локомотив" и "Ботев" излизат днес в 16:15 часа в поредната битка за Пловдив. Двубоят е на стадиона в парк Лаута и е от втората част на плейофите. За първи път в историята на дербито, двата отбора ще изиграят четвърти мач помежду си в рамките на един сезон. В досегашните три двубоя "Ботев" спечели два, а един завърши наравно. Преди месец в първата среща между   "Ботев"   и "Локомотив" проведена извън Пловдив, ”жълто-черните” спечелиха след късен обрат с 2:1. 

Главен съдия на мача е дебютантът в това дерби пловдивчанинa Георги Кабаков. Двубоят е под №96 на ниво ”А” група. В срещите досега ”черно-белите” имат 35 победи, срещу 33 за канарчетата.

Отборът на "Ботев" ще се опита да наруши негативната тенденция в мачовете на Лаута. На стадион Локомотив ”жълто-черните” нямат победа от 20 години насам. Последният пълен успех за канарчетата е от пролетта на 1994 г.

Треньорът на  "Ботев"Станимир Стоилов няма проблеми с контузени и наказани футболисти, като всичките 20 картотекирани играчи попаднаха в групата за двубоя. Колегата му Александър Станков няма да може да разчита на халфа Хамед Намуши, който получи контузия на мача с Лудогорец.