Облачно и дъждовно време
Облачно и дъждовно време / Sinoptik.bg

Ще е облачно и дъждовно. Повече ще са валежите в западната половина на страната. След обяд от югоизток преваляванията ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява.

Слаби превалявания има само в някои части на област Габрово. Към 10:00 ч. температурите са около 9 градуса. Максималните днес ще достигнат 12-13 градуса.

Вятърът ще се ориентира от юг, югоизток и след обяд в източните райони ще е умерен. Минимални температури между 3° и 8°, по Черноморието до 10°, максимални от 6°-8° в западните до 14°-15° в югоизточните райони, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане ще се понижи още.

Над планините ще е облачно, мъгливо, с валежи предимно от сняг. Вятърът ще се ориентира от юг, югозапад - до умерен. Максимална температура на 1200 метра - около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност и ще превалява дъжд. След обяд от юг преваляванията ще спират, а облачността ще се разкъса. Вятърът ще е слаб от юг, югоизток. Максимални температури по крайбрежието 12° - 15°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg. Вече може да използвате и мобилното приложение на Sinoptik.bg за смартфони.