Принудили директорът на Социално подпомагане да подаде оставка
Принудили директорът на Социално подпомагане да подаде оставка / 100 вести

Директорът на "Социално подпомагане" Пенка Гоева подаде оставка, принудили я. Това заглавие прави впечатление от първа страница на вестник "100 вести" днес. Подробна информация е публикувана на вътрешните страници. Тя призна, че подаването на молбата й било подсказано с оправданието, че определена политическа сила търси за свой човек директорско място. Говори се, че става дума за ДПС, която направи няколко подобни назначения в Габрово. Гоева получила предложение да остане в системата на социалното подпомагане, което отказала категорично.

Водещата публикация на изданието разбира се е посветена на ситуацията в АЕК "Етър". "Сивек преля, наводни Етъра". Публикацията дава много подробна информация за ситуацията, причините, довели до наводнението се изясняват.

В навечерието на Деня на Земята, ДФА „Габровче“ отново подарява на габровци концерт-спектакъл „Разходка из България“. С помощта на музика, танци и видео визитки на емблематични места и обекти от всички фолклорни области в страната публиката ще се запознае със седемте етнографски региона. „Разходка из България“ представя по уникален начин етнографските области и ще бъде показан за втори път в Габрово заради големия интерес към спектакъла. Концертът е от 18:00 часа в Дома на културата на 21 април.