Български пощи разнася храна до селата без магазин
Български пощи разнася храна до селата без магазин / http://www.bgpost.bg

„Български пощи" няма да се приватизира, съобщи във Варна министърът на транспорта Данаил Папазов. Той увери, че се търсят различни възможности за увеличение на приходите на държавното предприятие. Една от тях е стартиралата идея пощите да доставят хранителни продукти до малките населени места.

„Преди месец започнахме реализацията на това ново начинание. Доставката става по заявка на клиентите и засега предвижваме услугата да бъде достъпна за населените места, в които няма магазини. Служители на пощите приемат заявките за хранителни продукти, като се начисляват минимални такси. Засега храни се носят в Кюстендилските села и на още няколко места в страната“, информира министър Папазов.

Главният изпълнителен директор на дружеството Валентин Петков също коментира новата инициатива. Той разкри, че продуктите ще бъдат оповестени в списък, като най-вероятно ще се доставят олио,боб, ориз, захар и др. Част от допълнителните услуги, които пощите предлагат, са проджба на книги и фишове за тотото. Министър Папазов сподели, че миналата година са продадени над 80 000 книги.