Десетки подаръци за рождения ден на областния управител Венцислав Калчев
Десетки подаръци за рождения ден на областния управител Венцислав Калчев / netinfo

Кметове на общини от България и Румъния поздравиха областния управител на Област Русе Венцислав Калчев за рождения му ден. Още в 9 сутринта в кабинета влезе Лили Ганчева – изпълнителен директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус”, която поднесе поздрави от името на префекта на Гюргево Нина Кришу и председателя на Окръжен съвет Гюргево Василе Мустъця.  Лили Ганчева подари халба за вино от замъка Бран, където, гласи легендата, е живял легендарният владетел Влад Цепеш-Дракула.
Сред сутрешните гости на областния управител бяха ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев, директорът на Дирекция „Регионална служба по заетостта” Драгомир Николов и председателят на Общинския съвет в Русе засл. проф. Васил Пенчев. Интерактивна показалка беше символичният подарък от ректора на Университета, а засл. проф. Пенчев пожела много победи, поднасяйки статуя на богинята на победата Нике.
Кметът на община Русе Пламен Стоилов и екипът му подариха на областния управител икона на Света Богородица. Кметовете на всички общини от областта уважиха личния празник на областния управител, а от Гюргево дойде кметът на общината Николае Барбу. Той поднесе на областния управител икона на Св. Николай и кошница, пълна с козунаци и едно щраусово яйце.
Сред гостите на Венцислав Калчев днес бяха представители на институции и териториални звена на държавната администрация, общински съветници, депутати, представители на съдебната власт и културните институции в региона.

Екипът на Областна администрация-Русе подари на г-н Калчев кошница за пикник и комплект за барбекю с пожелание да има време за почивка и да се наслаждава на компанията на близките си хора.