Годишно отчетно събрание проведе Окръжен съд - Добрич
Годишно отчетно събрание проведе Окръжен съд - Добрич / Дарик Добрич

Годишно отчетно събрание проведе Окръжен съд - Добрич на Деня на българската Конституция - 16 април, съобщават оттам. Присъстваха съдии от съдебен район - Добрич, председателят на Добричката адвокатска колегия Николина Маринова, както и зам.-окръжният прокурор Златко Тодоров. Гости на събранието бяха административният ръководител - председател на Варненски апелативен съд - съдия Ванухи Аракелян, зам.-председателят Мара Христова и съдия Маринела Дончева.

Председателят на Окръжен съд - Добрич Енчо Енчев представи резюме на годишния отчетен доклад за работата на съда през 2013 година с данни за броя на постъпилите и свършените дела в законоустановените срокове. Той изрази своите благодарности за старателната и упорита работа на съдиите от целия съдебен окръг, както и на съдебните служители. Гостите оцениха високо работата на Окръжен съд - Добрич, казва се още в прессъобщението от институцията.

На съдиите, в рамките на изнесеното събрание, бе проведено и обучение на тема „Неизпълнение на задълженията по ЗЗД" с лектор Емилия Василева - съдия във Върховен касационен съд.