Кметът на Благоевград награди местните таекуондисти след Европейското
Кметът на Благоевград награди местните таекуондисти след Европейското / Павел Шатев

Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов прие и награди шампионите на Европа от благоевградския таекуон-до клуб „Фолкън“. Навръх Велики четвъртък градоначалникът показа, че умее да цени хората, които допринесоха толкова много за популярността на Благоевград не само в областта на спорта.

Кметът Камбитов връчи на президента на българската федерация по таекуон-до ITF Марио Богданов икона и огромна фотография, на която са всичките състезатели на таекуондо клуб „Фолкън“. На церемонията, която се проведе във фоайето на община Благоевград, присъства и заместник-кметът Валери Смиленов, всичките национали от „Фолкън“ и много спортни хора.

Общо 29 състезатели от благоевградския клуб или почти половината от националния ни отбор във всички възрасти се завърнаха във вторник вечерта от Европейското първенство в Минск. Те допринесоха много за това България да бъде втора сила след Русия в комплексното класиране по медали.

От общо 16-те златни медала за българските национали 8 от индивидуалните отличия са спечелени от състезатели на благоевградския клуб. Албена Ситнилска затвърди името си на най-добра европейка в таекуондото и спечели два златни медала – на форма и спаринг. За трети пореден и общо четвърти път в кариерата си тя бе избрана за най-добър състезател на Европейско първенство. Другите европейски шампиони от Благоевград са Ейми Тасева, Илия Томанов, който спечели Европейската титла още при дебюта си при мъжете, Антон и Димитър Огорелкови, Никола Николов, Мариела Малинова.