От Лайънс клуб дариха на Плевен стойки за велосипеди
От Лайънс клуб дариха на Плевен стойки за велосипеди / dariknews

Стойки за велосипеди поставиха от плевенския Лайънс клуб на възлови места в Плевен. Повод за инициативата е наближаващият празник на велосипедиста.

Президентът на Лайънс клуб-Плевен Анастас Балабанов обясни, че стойките са изработени от член на клуба, по негов проект и монтаж.
За сега в града са разположени седем велостойки - пред Окръжния и Административния съд, на пазар "Тибор", където са две, пред техникумите по строителство и химия и пред Спортно-информационния център.
"Искахме да поставим и по една пред сградата на Община Плевен и пред Центъра за работа с граждани, но поради ремонта това се отлага", каза Балабанов и уточни, че идеята е за сега да се види реакцията като се предвижда да се поставят на още места в града такива модули, които са с по пет места. Велосипедите ще се заключват със стандартните устройства.
Велостойките са поставени на 15 април и за сега няма сигнали за посегателство върху веласипеди или модули, а в двете училища са запълнени всички места.

Анастас Балабанов каза, че има идея да се поставят модули около велоалеята в Плевен на места, където може да се почива.
Предстоят и разговори с областна администрация за поставянето на модули в парк "Кайлъка" и при съгласие ще се  съгласуват местата, където да бъдат поставени.

Средствата за изработката на модулите както и разходите за документацията свързана с тях са поети от членове на клуба. Балабанов уточни, че стойността на модулите и на документацията, свързана с тях е една и съща - 50 лева. Около два месеца е отнело издаването на документите.

Инициативата е първа за плевенския клуб, който е създаден в средата на октомври миналата година и предстои по нататък да се реализират и други екоинициативи.