Полицията с мерки за безопасност по време на Великденските празници
Полицията с мерки за безопасност по време на Великденските празници / Дарик,архив

ОДМВР - Кюстендил, предприе мерки за осигуряване на обществения ред, сигурността и пожарната безопасност по време на Великденските празници.Действията са координирани с представители на местната власт.
Специализираните полицейски мероприятия ще се осъществят от днес до 21 април. Засилено полицейско присъствие ще има по време на празниците в селищата с местни тържества, туристическите обекти, към които се очаква повишен туристически интерес, както и в районите на православните храмове.

Проведени са срещи с представители на охранителните фирми за повишаване на бдителността над охраняваните обекти и обмена на информация с полицейските структури. Организирани са превантивни действия по отношение на извършваната инкасова дейност в търговските вериги и обекти.
От днес до 21 април в областта ще се осъществяват полицейски проверки за правоспособност на водачите и употреба на алкохол, ще бъде повишен контролът върху третокласната и общинска пътна мрежа, подходите и районите на питейните заведения, ще се контролира ползването на обезопасителни колани от пътници и водачи, наличие на застраховка ГО, управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди, контрол на скоростта. Нарушителите ще бъдат санкционирани на място и при стриктното прилагане на законовите разпоредби.
Пътни полицаи чрез регулиране на движението и паркирането ще улесняват пропускателната способност и насочване на автомобилните потоци в подходите и районите на масово посещавани църковни храмове и натоварени пътни артерии.