Дъждовно и студено
Дъждовно и студено / netinfo

Валежите ще продължат. По-значителни ще са в нощните часове в Централна България, а утре през деня - в северозападните райони. Само на отделни места и съвсем слаби ще са преваляванията в източната част от страната. Вятърът ще бъде от изток-североизток, през нощта - предимно слаб, утре през деня покрай река Дунав и в източната половина от страната - умерен и временно до силен. Преобладаващите минимални температури ще са между 3° и 8°, в София 2°. Максималните - от 8°-10° в западните котловинни полета до 18°-20° на места в източните райони. В София - около 8°, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за април.

Над планините ще остане облачно, мъгливо и с превалявания. В западните планински масиви ще превалява сняг, на изток и в Родопите - под 1800 метра - дъжд. Вятърът ще е от югоизток - умерен и силен. Максимална температура на 1200 метра - около 7°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, предимно средна и висока. Само в крайните северни райони ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от североизток, до умерен. Максимални температури по крайбрежието - между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg. Вече може да използвате и мобилното приложение на Sinoptik.bg за смартфони.